4 bijzondere buitenlocaties in regio Amersfoort

Locaties in de buitenlucht geven jouw event een fris en origineel karakter. Inspiratie opdoen in een landelijke omgeving? In de regio Amersfoort vind je de mooiste boerderijen, natuurgebieden en zelfs een dierentuin waar je gasten kunt ontvangen. We lichten 4 buitenlocaties in de regio uit voor een bijzonder congres of evenement.

1. Landgoed de Salentein

De geschiedenis van Landgoed de Salentein voert terug naar de 16e eeuw. De ‘Heren van Groot Vaneveld’ bouwden een uit leem opgetrokken, bescheiden boerderij om tot een aanzienlijke hofstede. Inmiddels zijn er landerijen aan toegevoegd, is er bos aangeplant en is de voorgevel van het huis verrijkt met torens en kantelen. Landgoed de Salentein is een uitnodigend en gastvrij landgoed met allerlei faciliteiten voor zakelijke, feestelijke en gastronomische gelegenheden. Het landgoed ligt in Nijkerk: centraal in Nederland, ten noorden van Amersfoort.

Landgoed De Salentein

2. DierenPark Amersfoort

Dé dierentuin van Amersfoort is een begrip en nog altijd een familiebedrijf. Een dagje dierentuin is leuk met het gezin, maar wist je dat je bij DierenPark Amersfoort ook sfeervolle evenementen kunt organiseren? Hoor de tijgers en jakhalzen terwijl je bijpraat met jouw klanten bij het Paleis van Koning Darius. Of geniet tijdens de pauze met uitkijk over de Savanne. Mooi weer is geen must, doordat de locaties overdekt zijn. Daar praten jouw gasten na afloop gegarandeerd nog eens over na!

3. Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een ontmoetingsplaats met een speciaal oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel binnen als buiten is het een mooie plek voor congressen, teambuilding en vergaderingen. In het restaurant met uitzicht op de bostuin kun je genieten van een lunch of diner. Sinds kort kun je op Park Vliegbasis Soesterberg te voet of op de fiets een rondleiding te krijgen. De deelnemers leren dan over de natuur, kunst en geschiedenis van deze voormalige vliegbasis. Ook een bezoek aan het nieuwe Nationaal Militair Museum dat op het Park ligt, behoort tot de mogelijkheden.

4. Landgoed ISVW

De  geschiedenis van de ISVW is de geschiedenis van de filosofie in de 20e en 21e eeuw. Wist je dat verschillende grote (internationale) denkers er onderzoek deden? ISVW heeft op een landgoed van meer dan 6 hectare eigen bosgebied. Door de omgeving leent deze locatie zich uitstekend voor een bezinningsdag. Jouw congres kun je tevens uitbreiden met een hotelovernachting. De kamers kijken uit op het prachtige bosgebied. Een inspirerende omgeving!

Vraag een gratis site-inspectie aan

Heb je advies nodig bij het kiezen van een locatie of wil je gebruik maken van onze gratis service voor een site-inspectie? Neem dan contact op met Gaston Boon of kijk op de pagina voor meer informatie over site-inspecties.