Van stil luisteren naar kennisfestivals

Blog geschreven door Leonie Martens van LeMar Events

Bewegwijzering kennisfestivalHet is inmiddels een duidelijke trend: Het zakelijke evenement als kennisfestival. Geen lange zits meer maar ongedwongen leren tijdens het zakelijke evenement. Dat past helemaal bij de filosofie van LeMar Events, mensen in beweging zetten en ze raken tijdens het evenement.

Ik wilde zelf ook eens ervaren hoe zo’n kennisfestival als bezoeker overkomt. Zo liep ik onlangs op The Next Event Live nieuwsgierKennisfestivalig rond. Mijn leergierigheid werd getriggerd door de keuze uit meer dan 30 open leertafels met interessante onderwerpen. De openheid van leertafels in de ruimte is heel prettig, geen gesloten deuren waarachter workshops plaatsvinden. Natuurlijk zit het in de afwisseling, de rust van een aparte ruimte is ook nodig, maar mijn punt is dat kennis delen niet achter gesloten deuren hoeft. En dat de bezoeker zelf, ter plaatse graag uitmaakt waar hij/zij aan deelneemt. Zo liep ik met een koptelefoon op te luisteren naar 4 sprekers op verschillende podia. Ik kon zelf bepalen hoe lang ik bleef luisteren en of ik wilde overschakelen naar de volgende spreker terwijl ik rondliep.

Zorg voor een gevarieerd aanbod en laat mensen zelf ter plaatse kiezen. Biedt hiernaast mogelijkheid voor een-op-een gesprekken. Geef ruimte aan de spontane ontmoeting met een sfeervol plein en vriendelijke live achtergrondmuziek, dat doet ook heel veel voor de sfeer. En natuurlijk niet te vergeten goede catering, ook daar zijn veel interactieve mogelijkheden. De tijd van buffetrijen is echt voorbij als je voor een kennisfestival invulling kiest.

In de regio Amersfoort zijn genoeg plaatsen waar een kennisfestival te organiseren is. En als uw bedrijf ruimte heeft kan het soms ook gewoon op de parkeerplaats.

Wilt u weten hoe zo’n kennisfestival eruit kan zien? Bekijk hier een video.

En natuurlijk denk ik graag met u mee.Leonie Martens LeMar Events
Leonie Martens

06 13975567