8 bijzondere buitenlocaties in regio Amersfoort

Locaties in de buitenlucht geven uw event een fris en origineel karakter. Inspiratie opdoen in een landelijke omgeving? In de regio Amersfoort vindt u de mooiste boerderijen, natuurgebieden en zelfs een dierentuin waar u gasten kunt ontvangen. We lichten 8 buitenlocaties in de regio uit voor een bijzonder congres of evenement.

1. Paleis Soestdijk

Geef uw evenement Koninklijke glans! Als een echte koningin Juliana of prins Bernhard stapt u in de wereld van de Oranjes, met een geschiedenis van wel 350 jaar. Het paleis is omgeven door één van de mooiste tuinen van Midden Nederland: de Engelse landschapstuin. De tuinen zijn het decor voor culturele evenementen en buitententoonstellingen. Zo zijn er het hele jaar optredens, waaronder van Racoon en de Counting Crows. In de zomers van 2011 en 2012 vormde de tuinen het decor van de buitenopera ‘Orfeo ed Euridice’ van de Utrechtse Spelen. Ook is de tuin jaarlijks de locatie voor het NK Jachtpaarden.

2. Landgoed de Salentein

De geschiedenis van Landgoed de Salentein voert terug naar de 16e eeuw. De ‘Heren van Groot Vaneveld’ bouwden een uit leem opgetrokken, bescheiden boerderij om tot een aanzienlijke hofstede.  Inmiddels zijn er worden landerijen aan toegevoegd, is er bos aangeplant en is de voorgevel van het huis verrijkt met torens en kantelen. Landgoed de Salentein is een uitnodigend en gastvrij landgoed met allerlei faciliteiten voor zakelijke, feestelijke en gastronomische gelegenheden. Het landgoed ligt in Nijkerk: centraal in Nederland, ten noorden van Amersfoort.

Landgoed De Salentein

3. Kasteel De Hooge Vuursche

Kasteel De Hooge Vuursche heeft een rijke geschiedenis en ligt tussen de uitgestrekte bossen van Hilversum en Baarn. Nadat u het indrukwekkende smeedijzeren hek gepasseerd heeft, bereikt u het kasteel via de oprijlaan die langs de grote fontein loopt. Vanaf het bordes en het onderliggende terras heeft u een prachtig uitzicht over de vijver en de in terrasstijl aangelegde tuin. Laat u inspireren door de natuur en rust op deze historische locatie. Het kasteel bevindt zich op een landgoed van 19  hectare. Genoeg ruimte dus om tussendoor een frisse neus te halen!

Kasteel De Hooge Vuursche

4. Ernst Sillem Hoeve

De Koninklijke bossen van de Lage Vuursche kent u vast al als locatie voor een gezellig dagje uit in de natuur. Beleef dit gevoel eens tijdens een congres of evenement! Kom even uit de dagelijkse hectiek en doe inspiratie op bij Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder. De Hoeve is een koetshuis uit 1880, waar grandeur uit het verleden en de moderne faciliteiten van nu samenkomen.

5. DierenPark Amersfoort

Dé dierentuin van Amersfoort is een begrip en nog altijd een familiebedrijf. Een dagje dierentuin is leuk met het gezin, maar wist u dat u bij DierenPark Amersfoort ook sfeervolle evenementen kunt organiseren? Hoor de tijgers en jakhalzen terwijl u bijpraat met uw klanten bij het Paleis van Koning Darius. Of geniet tijdens de pauze met uitkijk over de Savanne. Mooi weer is geen must, doordat de locaties overdekt zijn. Daar praten uw gasten na afloop gegarandeerd nog eens over na!

6. Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een ontmoetingsplaats met een speciaal oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel binnen als buiten is het een mooie plek voor congressen, teambuilding en vergaderingen. In het restaurant met uitzicht op de bostuin kunt u genieten van een lunch of diner. Sinds kort kunt u op Park Vliegbasis Soesterberg te voet of op de fiets een rondleiding te krijgen. De deelnemers leren dan over de natuur, kunst en geschiedenis van deze voormalige vliegbasis. Ook een bezoek aan het nieuwe Nationaal Militair Museum dat op het Park ligt, behoort tot de mogelijkheden.

7. Landgoed ISVW

De  geschiedenis van de ISVW is de geschiedenis van de filosofie in de 20e en 21e eeuw. Wist u dat verschillende grote (internationale) denkers er onderzoek deden? ISVW heeft op een landgoed van meer dan 6 hectare eigen bosgebied. Door de omgeving leent deze locatie zich uitstekend voor een bezinningsdag. Uw congres kunt u tevens uitbreiden met een hotelovernachting. De kamers kijken uit op het prachtige bosgebied. Een inspirerende omgeving!

8. Kasteel Groeneveld

Genieten in stijl, verpozen op een plek waar natuur en cultuur samengaan. Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Groeneveld biedt een inspirerende omgeving om elkaar te ontmoeten en op ideeën te komen voor duurzame groei en groene innovaties. Rondom deze thema’s worden inspirerende debatten, evenementen, tentoonstellingen en educatieve activiteiten verzorgd. Met een evenement of congres bij Kasteel Groeneveld maakt u indruk op uw gasten door haar historische en natuurlijke rijkdom en pracht.

Kasteel Groeneveld

Vraag een gratis site-inspectie aan

Gaat u een congres of evenement organiseren? Het kiezen van de juiste locatie is één van de belangrijkste sleutels tot succes! Wilt u een kijkje nemen bij een locatie of heeft u aanvullende vragen?  We bellen u graag terug.

Meer weten over een site inspectie?

Vul uw gegevens in en wij bellen u per ommegaande terug.

Bel mij terug