Een betaalbare en creatieve opstelling maken met beeld

Blog geschreven door Showdesign, van een zakelijk event tot een audiovisuele presentatie

Budget is een beperking voor bijna ieder evenement. De wensen van je klant reiken echter wel tot in de hemel. Wat doe je dan? Een standaard opstelling maken die aan alle eisen voldoet; precies het voorstel maken wat je graag zou willen doen, maar dan tegen een gereduceerde prijs? Of het ontwerp aanpassen door creatief te zijn waarmee je zowel de klant als de bezoeker verrast?  Showdesign stelt graag een paar creatieve en betaalbare alternatieve voor

1. 90-graden is totaal anders

Plaats een scherm eens rechtop. Veel ingewikkelder hoeft het niet te worden. Bij iedere Windows of Apple computer is het eenvoudig om het beeld ook 90-graden te draaien. En zelfs in de nieuwe versies van PowerPoint is het een standaard optie om de “dia’s” in portrait op te maken.

Showdesign Audi

2. Meerdere schermen gebruiken

TV’s geven een schitterend scherp beeld, maar zijn natuurlijk niet heel groot… maar wat nou als we in plaats van 1 ervoor kiezen om 3, 5 of zelfs 8 schermen op te hangen. Er bestaan al lange tijd kastjes waarmee een beeld gesplitst kan worden in meerdere signalen. Via een software programma kan dan op een eenvoudige wijze exact het juiste gedeelte uit het beeld naar de TV gestuurd worden. Kleine tip: Houd wel even rekening met de content!

Showdesign meerdere schermen

3. Welk scherm kies je?

Onlangs kreeg Showdesign een vraag voor een 360-graden projectie. Maar de dome tent, waar wij normaal deze projecties in verzorgen, was te duur. De evenementen locatie had echter wel hele mooie, industriële witte muren die perfect waren voor projectie. Durf dus soms het scherm achterwege te laten en bouw de rest van de show daar omheen. Zeker in industriële locaties is dat vaak een hele geslaagde optie. Tip: Test dan ook eens met een zwarte dia met alleen een logo of witte tekst erin!

Showdesign keuze scherm

4. Platte, maar geen rechte projecties

Een projector stuurt altijd een recht plaatje uit. Maar dit betekent niet dat het beeld altijd precies binnen die lijntjes plaats moet vinden. Neem dus een stretch doek of iets een voorwerp met een lichte kleur (bijvoorbeeld pallets). Ook een trusscikel met een standaard cirkeldoek werkt erg goed.

Showdesign platte maar geen rechte projecties

Kijk voor meer beeldinspiratie op www.showdesign.nl. Onze klanten dagen ons al jaren uit. Wij bieden altijd een creatieve oplossing om de videocontent op een mooie en nieuwe manier in beeld te krijgen. Geen standaard oplossing, maar kijkend naar de situatie en hiervoor een verrassend ontwerp bedenken. Heeft u binnenkort een congres, productpresentatie of meeting gepland staan, en u wilt uw gasten inspireren door indrukwekkende beelden? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons, wij denken graag met u mee!