Op zoek naar een bijzondere congreslocatie? Bekijk alle kloosters in regio Amersfoort

Wanneer u een congres of evenement gaat organiseren, is het kiezen van de juiste locatie één van de belangrijkste sleutels tot succes! De sfeer en uitstraling van de locatie bezorgen uw gasten een unieke beleving. Het vinden van een verrassende congreslocatie blijft natuurlijk een uitdaging. In dit artikel tippen wij 4 locaties die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken! Ooit al eens aan een klooster gedacht?

Tip 1: Leerhotel Het Klooster

Plezier en professionaliteit gaan hand in hand In Leerhotel Het Klooster. Waar vroeger de paters van de Orde van het Heilig Kruis aan jongens uit het Gooi onderwijs verzorgden, lopen nu nog steeds studenten rond. Al het horecatalent van de Hotelschool Amersfoort zal ervoor zorgen dat uw congres of zakelijke evenement perfect verloopt. Het Leerhotel werd zelfs door de Volkskrant benoemd tot 1 van de 5 mooiste hotels van Nederland!

Tip 2: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Deze unieke duurzame en historische locatie bestaat uit het voormalige missiehuis St. Jan en Klooster Cenakel. Doordat authentieke elementen zijn behouden is de ‘kloosterlijke sfeer’ nog altijd voelbaar. De combinatie van moderne faciliteiten, duurzaam ondernemerschap gecombineerd met een creatieve wereldse keuken en een ‘mooi verhaal’ maakt van uw bijeenkomst een bijzondere belevenis. Deze congreslocatie staat steevast in de top van nationale verkiezingen voor ‘beste trainingslocatie’ en ‘beste vergaderlocatie’.

Tip 3: Mariënhof

Dit eeuwenoude klooster met sprookjesachtige tuinen zorgt voor een oase van rust, karakter en stijl. Wandelend door het monumentale pand proeft u nog de sfeer van vervlogen tijden. Deze authentieke sfeer kenmerkt de Mariënhof en maakt haar uniek. Dit klooster won onlangs nog de nationale ‘Dutch Wedding Award’ en ook nam RTL Z haar programma Z in Zaken hier op.

Tip 4: De Observant

De naam van dit klooster komt van de Observantie, een 15de-eeuwse beweging van strenge hervormingsmaatregelen binnen de Franciscaner kloosters. In De Observant wordt de historische sfeer van het klooster fraai gecombineerd met het moderne van een Grand Café. Het complex bevatte een kapel, een kloosterhof, een kloostergang, drie gebouwen en een moestuin. Deze locatie scoort gemiddeld een 9,3 (!) op Meeting Review.

Vraag een gratis site-inspectie aan

Heeft u advies nodig bij het kiezen van een locatie of wilt u gebruik maken van onze gratis service voor een site-inspectie? Neemt u dan contact op met Gaston Boon of kijk op de pagina voor meer informatie over site-inspecties.