De Observant

De Observant Buiten Observant Jazz bij de Observant De Schutterzaal Observant Mathildezaal Observant Leicesterzaal Observant

Offerte of rondleiding aanvragen

De Observant, is een voormalig klooster in het hartje van Amersfoort. Aan de rand van de historische binnenstad van Amersfoort biedt De Observant de ruimte voor 500 personen. De rijke historie van het monumentale pand van De Observant voert terug tot het einde van de 15e eeuw. Zakelijk aantrekkelijk voor een congres borrel of event; dit alles onder één dak.

Verbeeld u eens, uw gasten komen lopend vanaf het station (5 minuten) of parkeren in de naastgelegen parkeergarage én worden hartelijk welkom geheten in het gezellige Stadscafé van De Observant. Ontvang uw gasten in de historische binnenplaats, deze biedt een oase van rust en geeft enorm veel sfeer. Start het plenaire gedeelte in de Schutterzaal, (theatersopstelling mogelijk voor 150 personen) daarna tijd om lekker aan de slag te gaan. De Observant heeft maar liefst 13 ruimtes om uiteen te gaan in groepen. De hele dag is compleet verzorgd; met lekkernijen, lunch, borrel en diner.

Neem nou de Mathildezaal, gelegen op de 1ste verdieping, (lift aanwezig) met haar hoge plafond, authentieke balken en kloosterrampjes, een bijzonder fijne plek. Ook de Leicester, Hendrick en de Kapelzaal liggen dicht bij elkaar en hebben allemaal haar eigen karakter.

Onze onlangs vernieuwde boardrooms: De Beatrijs, Franciscus en Theodoruszaal ademen de intieme huiskamersfeer; inclusief sofa en fauteuil en hoge statafels met stoelen, uiteraard, met presentatie mogelijkheden en uitzicht op de binnenstad van Amersfoort.

Kom sfeerproeven. U bent van harte welkom. De Observant biedt u gastvrij de ruimte …!