De Observant

Wanneer er positief over Amersfoort gesproken wordt – en dat gebeurt natuurlijk veelvuldig – gaat het vaak om de prachtige historische binnenstad, het brede horeca-aanbod en de centrale ligging. Hoewel dit over Amersfoort als ideale vergaderstad als geheel gaat, zijn deze kenmerken ook allemaal van toepassing op één enkele locatie: De Observant. Dit maakt De Observant tot de ultieme representant van Amersfoort.

Zalen waar de historie vanaf druipt.

Er is iets bijzonders aan de hand met de vergaderzalen van De Observant. Elke zaal – voorzien van gratis WiFi – is vernoemd naar een historisch persoon of opvallende organisatie die ooit in die zaal heeft gelogeerd of was gevestigd. Zo is er bijvoorbeeld de Genie Zaal, vernoemd naar de Artillerie- en Genietroepen van de Bataafse Republiek, die in 1804 in De Observant huisvesting vonden. Nog een markant verhaal: in 1766 logeerde Karoline Mathilde, koningin van Denemarken, in het gebouw. Men vermoedde dat ze ontrouw was en ze werd verbannen van het hof. De man die ervan werd verdacht haar minnaar te zijn, is onthoofd. Niet echt een happy ending, maar we hebben er in Amersfoort wel de Mathilde Zaal aan overgehouden.

Het netwerkcafé van Amersfoort

Iedereen kent sociëteit Nieuwspoort in Den Haag, dé informele en exclusieve ontmoetingsplek voor journalisten, politici, voorlichters en lobbyisten met naar schatting 2500 leden. In deze sociëteit zijn door de jaren heen al heel wat politieke deals gesloten en vriendschappen, al dan niet zakelijke, ontstaan. Stadscafé De Observant, gelegen pal naast het Amersfoortse gemeentehuis, geniet op lokaal niveau dezelfde reputatie. Het is dan ook de plaats bij uitstek om te netwerken, in een sfeer die het historische van het klooster fraai combineert met het moderne van een Grand Café. Het café leent zich uitstekend voor borrels, feesten en andere plezierige uitspattingen. Want Stadscafé De Observant is al geruime tijd zoveel meer dan alleen de plaats Where Minds Meet.

De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
[email protected]
www.observant.nl
033 – 445 16 54