Rijk aan historie, omringd door natuur

Amersfoort is een prachtige groene stad met uitzonderlijke mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten, uitjes en evenementen. De stad ligt ook nog eens op een opmerkelijke plek. Namelijk op een kruispunt van drie verschillende landschappen: de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Eemvallei. Je kunt vanuit het hart van de stad dus altijd in een mum van tijd de paden op of de lanen in om natuurlijk te genieten van bossen, water, heide en beschermde natuurgebieden in de polders.

Aanvoerroute
De rivier de Eem speelde vroeger als aanvoerroute over het water een belangrijke rol bij de handel en wandel van Amersfoort. Starend over het water, kom je anno nu tijdens brainstormsessies of een ander zakelijk uitje misschien wel op de meest briljante ideeën. Op steenworp afstand van Amersfoort en de A1, ten noorden van Amersfoort, ligt bijvoorbeeld het pittoreske vissersdorpje Bunschoten-Spakenburg (met restaurant & kookstudio De Mandemaaker), aan het Eemmeer. Als je hier de boot pakt en naar de overkant vaart, bereik je de Flevopolder.

Vertrekpunt
Hou je meer van bos en heide? Ook dan is Amersfoort een mooi vertrekpunt. Je moet wel tegen een heel klein beetje hoogteverschil kunnen, want de Amersfoortse Berg is met veertig meter hoogte een ware uitloper van de Utrechtse Heuvelrug. Ben je die eenmaal over, dan ligt daar onder meer Landgoed ISVW binnen handbereik, met de Internationale School voor Wijsbegeert en genoeg mogelijkheden voor inspirerende zakelijke sessies. Landgoed ISVW is ook nog eens het startpunt van diverse mooie fiets- en wandeltochten én er staat een huifkar voor je klaar. Ook in Leusden en Achterveld zijn diverse mooie groene locaties. Bekijk het overzicht.

Weids
Wie op zoek is naar weids natuurlijk uitzicht over het land, dan voel je je ongetwijfeld thuis in beschermde natuurgebieden rond Amerfoort, zoals de polders Arkemheen en Zeldert. De Randstad met haar voorbijrazende auto's lijkt hier wel heel ver weg, hoewel je dit gebied toch heel eenvoudig kunt bereiken met eigen vervoer. Allerlei dieren voeren hier de boventoon. Van bijzondere vogelsoorten tot geiten. Heel erg veel geiten vind je bijvoorbeeld bij boerderij Breevoort. De conferentiezalen bieden hier uitzicht op maar liefst 700 exemplaren!

Via de locatievinder aan de rechterzijde kun je bij 'meer opties' aangeven waar je locatie aan dient te voldoen: Landelijk, Stedelijk, Bosrijk of Waterrijk gelegen...

Bootjewaterhetroer

Vind uw locatie
Zoeken op tekst
Capaciteit
Plaats
Opties
Gelegen
Toegankelijkheid
Parkeren
WiFi
Afstand tot centrum Amersfoort
Afstand tot CS Amersfoort
Afstand tot snelweg
Meer opties
Nieuwsbrief

Mis niks, blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort