USP’s van Amersfoort voor de congresmarkt

Gelegen in het midden van het land, goed bereikbaar en een historische en culturele verrassing. Dat is Amersfoort; de perfecte bestemming voor de zakelijke toerist en uw congres. De stad en haar omgeving charmeert zowel dagjesmensen als congres- en eventbezoekers met alles wat zij te bieden heeft.

Historische stad in een groene omgeving

Amersfoort bezit een prachtige middeleeuwse binnenstad en herbergt 650 monumenten. De horeca en het winkelaanbod floreert en de stad is rijk aan ruim 150 verschillende locaties voor diverse evenementen en congressen. Deze locaties hebben ieder iets bijzonders: gelegen aan het water, op het platteland of in het bos, maar natuurlijk ook in en rondom de historische binnenstad.

De stad ligt tevens op een opmerkelijke plek. Namelijk op een kruispunt van drie verschillende landschappen: de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Eemvallei. U kunt vanuit het hart van de stad dus altijd in een mum van tijd de paden op of de lanen in om natuurlijk te genieten van bossen, water, heide en beschermde natuurgebieden in de polders.

Op een knooppunt van spoor- en snelwegen

Amersfoort is een stad in het hart van Nederland. Het is de enige stad die zich daadwerkelijk kan beroepen op het feit dat ze centraal gelegen is. Mede door deze centrale ligging heeft zich in Amersfoort een levendige netwerkeconomie ontwikkeld. De goede bereikbaarheid van Amersfoort gaf de stad al vroeg een belangrijke strategische positie. Ook nu, op de kruising van belangrijke snelwegen en spoorlijnen, is de stad voor iedereen met de auto en met de trein uitstekend bereikbaar.

 

 

 

 

 

Meerdere snelwegen (A1, A12 en A28) komen hier samen. Ook is Amersfoort een belangrijk spoorwegknooppunt in Nederland. Vanaf het intercitystation vertrekken ieder half uur treinen richting grote steden als Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Groningen en is er een directe verbinding met Schiphol.

Verrassend dichtbij: wetenschappelijke organisaties en locaties

Amersfoort is gunstig gelegen ten opzichte van vooraanstaande wetenschappelijke organisaties en locaties zoals Utrecht Science Park, FoodValley en Wageningen Universiteit. Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is het jongste topklinische ziekenhuis van Nederland.

Amersfoort in top 5 voor zakelijke ontmoetingen

Amersfoort vindt u terug op plaats vijf in de ranglijst van de meest gewaardeerde steden voor zakelijke ontmoetingen (in opdracht van Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, 2014). Vooral de sfeer, de uitstraling, faciliteiten, de centrale ligging, de parkeergelegenheid en bereikbaarheid worden gewaardeerd door onze zakelijke bezoekers.

Overnachten in de ‘Beste Hotelstad’ van Nederland

Amersfoort: beste hotelstad van 2015

Meer dan een miljoen toeristen uit binnen- en buitenland brachten vorig jaar een bezoek aan de prachtige middeleeuwse binnenstad. Amersfoort hoort daarmee tot de best bezochte steden van Nederland. Niet zo gek als u zich bedenkt dat u in deze regio op meerdere schitterende locaties terecht kunt: aan het water, in het bos, op het platteland en natuurlijk in en om de historische binnenstad. Dat geldt ook voor de locaties waar de crew en bezoekers kunnen overnachten.

Amersfoort is onlangs nog uitgeroepen tot beste hotelstad van Nederland (Trivago). Het is dus geen straf om in Amersfoort te blijven overnachten!

Samenwerking en verbinding: Center of the Network Economy

Cijfers zijn belangrijk, maar laat u uiteindelijk vooral persoonlijk overtuigen door een bezoek aan onze stad en onze gastvrije ondernemingen. Ze denken graag met u mee. De kracht van Amersfoort is namelijk die van samenwerking en verbinding. Door kennis en ervaring tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid onderling uit te wisselen, zijn wij er namelijk van overtuigd dat we sneller tot de juiste resultaten voor uw congres kunnen komen. Deze samenwerking is uniek. Hoe groot of klein uw organisatie ook is, u kunt hier altijd de vruchten van plukken. Wij denken met u mee en helpen u graag, zodat u kunt doen waar u goed in bent.

Organiseert u uw congres in regio Amersfoort, dan zetten wij ons netwerk graag voor u in. Niet alleen om u te helpen met het vinden van de juiste locatie, catering en aanvullende diensten. Maar ook door u inhoudelijk te ondersteunen bij de organisatie van uw congres.

“Amersfoort is centraal gelegen, makkelijk bereikbaar, heeft een gevarieerd aanbod van allerlei locaties, een prachtige binnenstad en een inspirerende omgeving. De mensen die er wonen en werken zijn oprecht geïnteresseerd, gastvrij en willen elke keer weer het verschil maken.”

– Pieter Aalbers directeur The Attention Group B.V.

Stimuleringsfonds voor de organisatie van uw congres

Het stimuleringsfonds Provincie Utrecht maakt het extra aantrekkelijk om zakelijke kennisevenementen in Amersfoort e.o. te laten plaatsvinden. Dit fonds verstrekt – na weging – een bijdrage per congresdeelnemer per dag indien de organisator ervoor kiest het evenement inderdaad in Amersfoort e.o. plaats te laten vinden. De weging is gestoeld op de speerpunten van de Economic Development Board Utrecht (EBU): Deze omvatten de thema’s groen, gezond en slim. De aanvraag moet worden vergezeld van een (voorlopig) programma, aangevuld met een actieplan. Ook een begroting, voorzien van een toelichting voor zowel de inkomsten- als uitgavenzijde moet worden overlegd. Aandacht moet gegeven worden aan de controle op de financiële voortgang.

De gemeente Amersfoort en Citymarketing Amersfoort weten ook de weg naar andere subsidiefondsen zoals bijvoorbeeld van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen en het Voorfinancierings- en Garantiefonds van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Ga naar de pagina met meer informatie over het Stimuleringsfonds.