Waarom Amersfoort dé ontmoetingsplek is.

Gelegen in het midden van het land, als locatie uitstekend bereikbaar met de auto en OV en met een prachtige historische binnenstad. De ideale bestemming voor de city tripper én de zakelijke reiziger. En dus ook voor de congres organisator. Ontdek de voordelen van Amersfoort voor het organiseren van een congres of evenement.

Historische stad in een groene omgeving

Amersfoort heeft een prachtige middeleeuwse binnenstad met meer dan 650 monumenten. Met veel leuke horeca en een afwisselend winkelaanbod. Bovendien is de Keistad rijk aan ruim 150 verschillende locaties voor diverse evenementen en congressen. Deze locaties zijn allemaal bijzonder: gelegen aan het water, op het platteland of in het bos, maar natuurlijk ook in en rondom de historische binnenstad.

De stad bevindt zich op een kruispunt van drie verschillende landschappen: de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Eemvallei. Vanuit het hart van de stad ben je dus altijd in een mum van tijd in de natuur. De paden op of de lanen in om te genieten van bossen, water, heide en beschermde natuurgebieden in de polders.

Uitstekend bereikbaar voor auto en trein

Amersfoort is een stad in het hart van Nederland en letterlijk het middelpunt van ons land. Daardoor ontwikkelde zich een levendige netwerkeconomie. De goede bereikbaarheid van Amersfoort gaf de stad in vroeger tijden al een belangrijke strategische positie. En ook nu, op de kruising van belangrijke snelwegen en spoorlijnen, is de stad voor iedereen met de auto en met de trein uitstekend bereikbaar.

Rondom ring Amersfoort komen meerdere snelwegen (A1, A12 en A28) samen. En de stad is een belangrijk spoorwegknooppunt in Nederland. Vanaf het intercitystation vertrekken ieder half uur treinen richting grote steden als Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Zwolle en Groningen en er is een directe verbinding met Schiphol.

Verrassend dichtbij wetenschappelijke organisaties en locaties

Amersfoort is gunstig gelegen ten opzichte van vooraanstaande wetenschappelijke organisaties en locaties zoals Utrecht Science Park, FoodValley en Wageningen Universiteit. Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is het jongste topklinische ziekenhuis van Nederland.

Amersfoort in top 5 voor zakelijke ontmoetingen

Amersfoort vind je terug op plaats vijf in de ranglijst van de meest gewaardeerde steden voor zakelijke ontmoetingen (onderzoek in opdracht van Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, 2014). Onze zakelijke bezoekers waarderen vooral de sfeer, de uitstraling, faciliteiten, de centrale ligging, de parkeergelegenheid en bereikbaarheid.

Overnachten in de ‘Beste Hotelstad’ van Nederland

Amersfoort: beste hotelstad van 2015

Meer dan een miljoen toeristen uit binnen- en buitenland brachten vorig jaar een bezoek aan de prachtige middeleeuwse binnenstad. Amersfoort hoort daarmee tot de best bezochte steden van Nederland. Niet alleen biedt de stad veel congres locaties, maar ook veel bijzondere hotels en bed & breakfasts.

Amersfoort is dan ook niet voor niets door Trivago in 2015 uitgeroepen tot beste hotelstad van Nederland!

Samenwerking en verbinding: Center of the Network Economy

Hoe belangrijk statistieken ook zijn, je wilt als congres organisator vooral ervaren hoe gastvrij een stad is. Dan is het goed om te weten dat Amersfoorters graag met je meedenken. Samenwerking en verbinding ziet de stad – immers een kruispunt – als de grote kracht. Door het uitwisselen van kennis en ervaring tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid komen wij met jou samen sneller tot de juiste resultaten voor je congres.

Organiseer je een congres in regio Amersfoort, dan zetten wij ons netwerk graag voor je in. Niet alleen om je te helpen met het vinden van de juiste locatie, catering en aanvullende diensten. Maar ook door je inhoudelijk te ondersteunen bij de organisatie van uw congres.

“Amersfoort is centraal gelegen, makkelijk bereikbaar, heeft een gevarieerd aanbod van allerlei locaties, een prachtige binnenstad en een inspirerende omgeving. De mensen die er wonen en werken zijn oprecht geïnteresseerd, gastvrij en willen elke keer weer het verschil maken.”

– Pieter Aalbers directeur The Attention Group B.V.

Stimuleringsfonds voor de organisatie van je congres

Het stimuleringsfonds wil kennisinstellingen, die een podium zoeken voor hun (inter)nationale wetenschappelijke evenementen, faciliteren. Zo versterkt de provincie Utrecht zijn positie als meest concurrerende regio van Europa. Dit is een gezamenlijk initiatief van verschillende partijen uit de regio Amersfoort-Utrecht. Samen met hun partners bieden de gemeenten Amersfoort en Utrecht een pakket aan waarmee nieuwe kennispartners gefaciliteerd worden.

 

De gemeente Amersfoort en Citymarketing Amersfoort kunnen je ook helpen met het aanschrijven van andere subsidiefondsen zoals bijvoorbeeld van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen en het Voorfinancierings- en Garantiefonds van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Lees hier meer over het Stimuleringsfonds.