Twee mooie industriële locaties in Amersfoort!

Wil je jouw gasten eens verrassen met een prachtige locatie voor je congres of event? Kies dan voor een industriële locatie. Denk je bij industrieel aan een vervallen, kale of armoedige uitstraling? Niets is minder waar! Industriële locaties zorgen voor een bijzondere sfeer tijdens jouw congres: origineel, robuust en ruig maar toch stijlvol. De industriële trend is ontstaan door het omtoveren van oude gebouwen, werkplaatsen of fabrieken tot opvallende evenementenlocaties. En het leuke is dat Amersfoort enorm veel mooie industriële locaties herbergt. Wij hebben in ieder geval twee van de mooiste voor je uitgekozen…

Industriële locaties in Amersfoort

Tip 1: De Rijtuigenloods

De Rijtuigenloods op de Wagenwerkplaats in Amersfoort is al op leeftijd. Met ruim 100 jaar geschiedenis  is het een waar kroonjuweel van de industriële revolutie. Destijds werd hier door breedgeschouderde mannen gewerkt aan treinrijtuigen. De zwarte stalen balkconstructies, kranen en lieren ademen nog precies de sfeer zoals die toen moet zijn geweest. Het ruige karakter van de loods is werkelijk van een grote schoonheid. De locatie is met veel liefde en grof geschut geschikt gemaakt voor zakelijke evenementen, zonder iets aan het karakter van het pand te veranderen. De hoge constructie, authentieke industriële spoorelementen en het trendy interieur geven deze locatie een unieke look & feel.

Tip 2: De oude Prodentfabriek (onderdeel van de Nieuwe Stad)

De authentieke sfeer en rijke geschiedenis van de voormalige Prodentfabriek proef je hier nog steeds. De Prodentfabriek werd in 1936 naar een ontwerp van architect Philippe Anne Warners gebouwd op een braakliggend terrein van 13.000 m², in opdracht van N.V. Maatschappij voor Waschverwerking Erdal. Op het terrein werden onder andere een smelthuis, blikdrukkerij, laboratorium en de opvallende fabrieksschoorsteen gebouwd. Nog geen vier jaar geleden rolden de allerlaatste tubes tandpasta van de band in de oude productiehal, nu vinden er inspirerende (landelijke) bijeenkomsten en congressen plaats. Je vindt deze locatie aan de Eemhaven, op een steenworp afstand van het centrum van Amersfoort en het openbaar vervoer.

Bedankt congresbegroting