De 6 mooiste industriële locaties in Amersfoort!

Wilt u uw gasten eens verrassen met een prachtige locatie voor uw congres of event? Kies dan voor een industriële locatie. Denkt u bij industrieel aan een vervallen, kale of armoedige uitstraling? Niets is minder waar! Industriële locaties zorgen voor een bijzondere sfeer tijdens uw congres: origineel, robuust en ruig maar toch stijlvol. De industriële trend is ontstaan door het omtoveren van oude gebouwen, werkplaatsen of fabrieken tot opvallende evenementenlocaties. En het leuke is dat Amersfoort enorm veel mooie industriële locaties herbergt. Wij hebben in ieder geval de 6 mooiste voor u uitgekozen…

Industriële locaties in Amersfoort

Tip 1: Centraal Ketelhuis

Het Centraal Ketelhuis op de Wagenwerkplaats in Amersfoort heeft sinds 2007 de status van Rijksmonument.  Het pand is een herinnering aan de geschiedenis van de spoorwegbouw in Nederland en is een karakteristiek voorbeeld van industriële fabrieksbouw uit het begin van de twintigste eeuw. Het interieur is voorzien van veel natuurlijke materialen en vintage elementen, waardoor de locatie een warme look and feel heeft. Kortom: een historische plek met een ongedwongen sfeer. Het Centraal Ketelhuis heeft ook een ruim terras op de zon met een prachtig uitzicht op de historische industriële panden van de Wagenwerkplaats.

Tip 2: De Rijtuigenloods

De Rijtuigenloods op de Wagenwerkplaats in Amersfoort is al op leeftijd. Met ruim 100 jaar geschiedenis  is het een waar kroonjuweel van de industriële revolutie. Destijds werd hier door breedgeschouderde mannen gewerkt aan treinrijtuigen. De zwarte stalen balkconstructies, kranen en lieren ademen nog precies de sfeer zoals die toen moet zijn geweest. Het ruige karakter van de loods is werkelijk van een grote schoonheid. De locatie is met veel liefde en grof geschut geschikt gemaakt voor zakelijke evenementen, zonder iets aan het karakter van het pand te veranderen. De hoge constructie, authentieke industriële spoorelementen en het trendy interieur geven deze locatie een unieke look & feel.

Tip 3: Het Lokaal

Het Lokaal vestigt zich in twee loodsen van de voormalige Rohm and Haas lijm- en zeepfabriek in De Nieuwe Stad. Een stad in een stad, waar je denkt en doet, woont en werkt, eet en drinkt. Er is ruimte om te leren, te innoveren en te groeien. In het Proeflokaal kunt u terecht voor ontbijt, lunch en themadiners. Uiteraard werkt men alleen met eigen en lokale producten. De hal is naast verwerkingsplaats en verkoopplaats ook een ontmoetingsplaats voor het publiek voor kookworkshops, (voedsel)evenementen en cursussen.

Tip 4: Hart van Holland

Hart van Holland is dé vernieuwde eventlocatie voor iedere bijeenkomst. Van vergaderingen tot beurzen en van feesten tot spectaculaire productpresentaties. Hart van Holland is meer dan een locatie. Dit indrukwekkende complex, onder de rook van Amersfoort, heeft onlangs een volledige renovatie ondergaan en biedt werkelijk alles om uw evenement compleet te maken. De grootste ruimte binnen het complex is een industriële beursvloer van ruim 6.000 m2, voorzien van alle noodzakelijke (technische) faciliteiten, een representatieve eigen entree én bijna 700 gratis parkeerplaatsen.

Hart van Holland - Locatie Amersfoort

Tip 5: Oude Magazijn

Het Oude Magazijn is één van de oudste panden op de Wagenwerkplaats, het monumentaal spoorcomplex in Amersfoort. Dit monumentale pand uit 1904 heeft een mooie lichtinval en warm interieur, dat fraai contrasteert met authentieke industriële eyecatchers zoals het plafond met de zware houten balken. Het pand heeft een bijzonder dak dat veel daglicht binnenlaat en is voorzien van faciliteiten zoals wifi, een licht- en geluidsinstallatie, een vast podium en een bar.

Tip 6: De oude Prodentfabriek (onderdeel van de Nieuwe Stad)

De authentieke sfeer en rijke geschiedenis van de voormalige Prodentfabriek proeft u hier nog steeds. De Prodentfabriek werd in 1936 naar een ontwerp van architect Philippe Anne Warners gebouwd op een braakliggend terrein van 13.000 m², in opdracht van N.V. Maatschappij voor Waschverwerking Erdal. Op het terrein werden onder andere een smelthuis, blikdrukkerij, laboratorium en de opvallende fabrieksschoorsteen gebouwd. Nog geen vier jaar geleden rolden de allerlaatste tubes tandpasta van de band in de oude productiehal, nu vinden er inspirerende (landelijke) bijeenkomsten en congressen plaats. U vindt deze locatie aan de Eemhaven, op een steenworp afstand van het centrum van Amersfoort en het openbaar vervoer.

Bedankt congresbegroting

Vraag een gratis site-inspectie aan

Wanneer u een congres of evenement gaat organiseren, is het kiezen van de juiste locatie één van de belangrijkste sleutels tot succes! De sfeer en uitstraling van de locatie bezorgen uw gasten een unieke beleving. Advies nodig bij het kiezen van een locatie of wilt u gebruik maken van onze gratis service voor een site-inspectie? Neemt u dan contact op met Gaston Boon of kijk op de pagina voor meer informatie over site-inspecties.