Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Locatie Amersfoort Kontakt der Kontinenten ingang Kontakt der Kontineten terras Locatie Amersfoort Kontakt der Kontinenten kapel Kontakt der Kontinenten Proeflokaal De Wereld Locatie Amersfoort Kontakt der Kontinenten Proeflokaal De Wereld Locatie Amersfoort Kontakt der Kontinenten Missiehuis Lounge Locatie Amersfoort Locatie Amersfoort Kontakt der Kontinenten vergaderruimte Kontakt der Kontinenten vergaderruimte

Offerte of rondleiding aanvragen

Wereldse gastvrijheid in niet zomaar een conferentiehotel. Gelegen in het groen en op 5 minuten van Amersfoort. Het hotel heeft iets te vertellen én te betekenen.

Aan de buitenkant valt de kloosterlijke sfeer van mooie historische gebouwen met een grote diversiteit aan zalen en onthaalmogelijkheden op. De gasten waarderen de centrale ligging op de Utrechtse Heuvelrug op een groot eigen bosgebied met ruime, gratis parkeergelegenheid.

Het buitenterrein biedt meer dan een goed terras. Er zijn zitzakken, wandelpaden, picknicktafels, hangmatten en natuurlijk een groot eigen bosgebied dat zich goed leent voor outdooractiviteiten.

De gebouwen bieden genoeg ruimte terwijl er tegelijk een zekere beslotenheid of intimiteit is. De erfenis van de idealisten die hier woonden en werkten wordt gekoesterd. De levenshouding van de oorspronkelijke bewoners was er een van actie én rust, hard werken én bezinning, verbondenheid én afzondering. Deze bijzondere afkomst geeft de locatie kleur en smaak en biedt een mooi tegenwicht in het huidige tijdperk van jachtigheid, oppervlakkigheid en digitalisering.

Je zou kunnen zeggen dat Kontakt der Kontinenten een ziel heeft door haar maatschappelijke betrokkenheid en idealistische grondslagen. De historie kleurt ook de opvattingen over gastvrijheid. Gastvrijheid is geen kunstje en gaat vérder dan service. Achter de belangstelling voor de wereld en de warme uitstraling van gastvrijheid, zit een ideaal, namelijk dat álle mensen welkom zijn. Gasten omschrijven de sfeer in termen van een ‘thuisgevoel’ door de ongedwongen sfeer en de persoonlijke benadering.

De beleving in en rond het conferentiehotel is overgoten met een ‘werelds sausje’. In ProefLokaal De Wereld worden de zintuigen geprikkeld. De vleugels van Kontakt der Kontinenten zijn vernoemd naar continenten waar de missionarissen vroeger naar uitgezonden werden. Foto’s van mensen uit alle windstreken worden gebruikt ter aankleding. Zonder overdreven luxe na te steven is, met de moderniseringen van het afgelopen decennium, gebroken met de gedateerde soberheid waardoor het gasten aan niets ontbreekt. Duurzaam ondernemen is vanzelfsprekend omdat er ook naar de (nabije) wereld gekeken wordt.

Het is een conferentiehotel mét en vóór wereldburgers.