Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk in de herfst Restaurant Paleis Soestdijk zaal paleis Soestdijk Optreden in de paleistuin Paleis Soestdijk zaal met stoelen Servet restaurant Voorzijde paleis Soestdijk

Welkom

Op de plek waar voorheen de koninklijke familie grootheden van over de hele wereld ontving, kunt u nu zelf uw gasten ontvangen voor een exclusief en memorabel evenement.

Een plek met historie

In 1650 werd het middelste deel van het huidige paleis gebouwd als particulier buitenverblijf van de burgemeester van Amsterdam. In 1815 kwam het vervolgens in handen van de latere koning Willem II en zijn Russische vrouw, koningin Anna Paulowna. In die periode werden de twee zijvleugels aangebouwd en werd het een echt zomerpaleis. Ook daarna bleef de koninklijke familie het paleis gebruiken. Eerst als zomerverblijf en vanaf 1937 waren prinses Juliana en prins Bernhard de vaste bewoners. Na hun overlijden in 2004, verloor het paleis zijn functie als woon- en werkpaleis van de Oranjes.

En een nieuwe toekomst

Sinds december 2017 zijn landgoed en Paleis Soestdijk weer in particuliere handen. Onder de titel ‘Made by Holland’ gaan wij als nieuwe eigenaar, Paleis Soestdijk de komende jaren ontwikkelen tot een podium voor innovatie en excellente prestaties van ondernemend Nederland aangevuld met horeca en overige publieks- en verblijfsfuncties. De officiële ontvangstruimtes in het paleis, de Filmzaal, Watertoren, Koninklijke Stallen, de Oranjerie en de prachtige tuin, bieden geweldige mogelijkheden voor alle soorten evenementen. De mogelijkheden zijn hier eindeloos.

Download hier de brochure magisch decor voor uw evenement.