#WhereMindsMeet

Amersfoort een onbekend en onbemind provinciestadje? Die tijd is echt al heel lang voorbij. De stad is sinds jaar en dag bezig aan een stevige opmars onder toeristen en zakelijke bezoekers. Zowel dagjesmensen als eventbezoekers zijn steeds meer en steeds vaker gecharmeerd door wat Amersfoort en omgeving te bieden hebben.

Even wat cijfers. Meer dan een miljoen toeristen uit binnen en buitenland brachten vorig seizoen een bezoek aan de prachtige middeleeuwse binnenstad. Amersfoort hoort daarmee tot de best bezochte steden, nog vóór trekpleisters als Leiden of Delft, volgens het ContinuVakantieOnderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Al deze toeristen waarderen de stad ook beter: Amersfoort stond vorig jaar zowel in de top 10 van VVV Nederland als van Zoover. Zakelijke bezoekers ontdekken ook steeds vaker wat de regio Amersfoort hen te bieden heeft. In de top 10 van meest aantrekkelijke steden voor zakelijke ontmoetingen is Amersfoort inmiddels gestegen naar de 5e plaats. Zakelijke reizigers waarderen vooral de goede bereikbaarheid, de centrale ligging en het aanbod van originele en kwalitatief goede locaties voor zakelijke ontmoetingen. (bron: TNS NIPO, ZakenreizigersOnderzoek 2014, in opdracht van Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, maart 2014).

De centrale ligging, in combinatie met de uitstekende faciliteiten, maken van stad en regio Amersfoort dus een populaire bestemming voor zakelijke meetings en events, beurzen, vergaderingen en bedrijfsuitjes. Niet zo gek als je je bedenkt dat je in deze regio op meerdere schitterende locaties terecht kunt: aan het water, in het bos, op het platteland en natuurlijk in en om de historische binnenstad.

Welkom in stad en regio Amersfoort - Where minds meet

En bezoek je een zakelijke bijeenkomst in de regio Amersfoort? Twitter dan met #wheremindsmeet

Bekijk online het magazine van Locatie Amersfoort.

Amersfoort Events Foto Factsheet

Foto: Herman Dummer, Events in Business.

 

Vind uw locatie
Zoeken op tekst
Capaciteit
Plaats
Opties
Gelegen
Toegankelijkheid
Parkeren
WiFi
Afstand tot centrum Amersfoort
Afstand tot CS Amersfoort
Afstand tot snelweg
Meer opties
Nieuwsbrief

Mis niks, blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort