Een congres in Amersfoort organiseren: wat, waar en hoe?

Advies & bemiddeling

Voor ieder budget en voor elke sfeer is er een passend verblijf in (regio) Amersfoort. Wij adviseren u bij het kiezen van een zakelijke locatie en accommodatie. Voor de daadwerkelijke uitvoering van uw congres geven wij u advies en brengen wij u graag in contact met Professionele Congres Organisatoren (PCO’s), Destination Management Companies (DMC’s) en toeleveranciers.

Neem contact op

Bidboeken en presentaties

Wij ondersteunen u graag bij het produceren en presenteren van bidboeken en/of presentaties. Door de nauwe samenwerking met diverse partijen in de stad kunnen wij draagvlak en bekendheid creëren voor uw congres en/of beurs.

Neem contact op

Stimuleringsfonds (inter)nationale kennisevenementen

Provincie Utrecht biedt een subsidie voor initiatiefnemers van (inter)nationale associatiecongressen. Het Business Development Team geeft u graag advies over deze subsidiemogelijkheden en kan de aanvraag voor u regelen. Daarnaast behoren een welkomstreceptie op het stadhuis en eventuele aanwezigheid van wethouders en/of de burgemeester ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op

Site-inspecties

Gemeente Amersfoort verzorgt kosteloos site-inspecties voor het lokale organisatiecomité of de internationale board bij onder andere hotels, congreslocaties en social dinner-locaties.

Lees meer over deelname aan site-inspecties

Gratis beeldmateriaal en teksten

Wij kunnen u gratis foto’s, teksten, video’s, facts & figures leveren over de (regio) Amersfoort. Handig voor in uw drukwerk en online promotie van uw congres.

Neem contact op

Congresboek

In de top 10 van meest aantrekkelijke steden voor zakelijke ontmoetingen is Amersfoort inmiddels gestegen naar de 5e plaats. Download hier het congresboek met alle informatie over het organiseren van een congres in de regio Amersfoort.

Ga naar de downloadpagina

City Host

Vanuit de VVV Amersfoort is het mogelijk om kosteloos City Hosts in te zetten tijdens uw congres. Een City Host verwelkomt uw congresbezoekers, wijst hen de weg en voorziet uw gasten van tips.

Lees meer over de inzet van de Cityhosts

Amersfoort Citycard

Deelnemers aan een congres of beurs kunnen gebruikmaken van onze stadsinformatie voor een leuke tijd in onze stad en regio. De Citycard biedt u tegen een speciaal tarief toegang tot musea en attracties. Daarnaast ontvangt u leuke kortingen bij winkels en horeca.

Wat houdt de Amersfoort citycard in?

Gratis advies

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor de organisatie van een internationaal of nationaal congres, waarmee u een beklijvend goede indruk wilt maken op alle bezoekers. Daarom biedt de gemeente Amersfoort hulp. Een speciaal Business Development Team staat klaar om u op weg te helpen.

Neem vrijblijvend contact op

Een congres in Amersfoort organiseren: wat, waar en hoe?

Ons team staat klaar om u op weg te helpen