Partner worden

Het doel van Locatie Amersfoort, is het verbeteren van het imago van regio Amersfoort als zakelijke ontmoetingsplek. De campagne 'Locatie Amersfoort - Where Minds Meet' helpt hierbij. Inmiddels zijn ruim 50 partners uit de regio aangesloten en zijn wij bekroond met de City marketing Innovatie Award 2012.

In 2016 willen de regio gemeenten van Amersfoort in samenwerking met bedrijven en instellingen het zakelijk toerisme naar Regio Amersfoort nog verder bevorderen. Mede dankzij de samenwerking tussen 9 regiogemeenten en ruim 70 ondernemers is tussen 2009 en 2011 een groei gerealiseerd van 13,2%* aan zakelijk toeristische inkomsten en staat Amersfoort momenteel op plaats 5 in de top 10 van meest aantrekkelijke steden voor zakelijke ontmoetingen. 

In 2016 willen we de volgende doelen bereiken

 1. Verbeteren van imago regio Amersfoort als destinatie voor zakelijke bijeenkomsten. Dit doen we door: Collectieve (online) marketing, Site-inspecties & beursdeelnames en PR / free publicity
 2. Samenwerking stimuleren tussen partners. Dit doen we door: Interne communicatie, Partnerbijeenkomsten. We zijn een link tussen bedrijfsleven en overheid en tussen MICE-sector en Leisure.
 3. Kennisoverdracht aan regionale ondernemers en partners door het organiseren van workshops en door blogs en contentmarketing.

Waarom partner worden?

Samen staan we sterker, dus ook als het gaat om het promoten van regio Amersfoort. Als partner van Locatie Amersfoort bent u onderdeel van een netwerk van partners. De ondernemers in Regio Amersfoort vormen inmiddels een hechte club. Dit netwerk willen we verder verstevigen, juist door elkaar niet te beconcurreren, maar samen meer business binnenhalen. Partners krijgen een plek op de website (34.000 bezoekers in 2015), worden meegenomen in nieuwsbrieven, gepromoot via social media en andere kanalen van Citymarketing regio Amersfoort.


Focuspunten 2016

1.Kennisdeling naar partners

In de afgelopen jaren heeft Locatie Amersfoort veel kennis opgedaan over stadspromotie, doelgroepen in binnen- en buitenland en (online) marketing. Deze kennis dragen wij graag over middels trainingen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat er meer (zakelijk) toeristen, nieuwe inwoners en bedrijven naar regio Amersfoort komen.

2.Contentplan

De afgelopen jaren hebben we vooral de focus gelegd op de hardware in regio Amersfoort: het aantal vergader- en congresaccommodaties, de bereikbaarheid en de toeleveranciers zoals hotels en vervoersbedrijven. In 2016 wordt de nadruk gelegd op de software, oftewel de mensen achter de hardware, middels het concept 'Meet the People, Love the City'. Ook wordt de lijn van 2015 doorgetrokken waarbij we gethematiseerd de doelgroep in contact brengen met Regio Amersfoort. In 2015 zijn er namelijk een drietal commercials gemaakt, gericht op drie thema's die via verschillende kanalen worden gepromoot. Deze commercials linken naar een specifieke pagina op www.locatieamersfoort.nl waar alles over het desbetreffende thema te vinden is. In 2016 worden er nog meer commercials gemaakt en wordt het contentplan verder uitgebreid middels interviews en foto's. Binnen dit contentplan wordt ook de link tussen zakelijke ontmoetingen en de mogelijkheden voor vrijetijdsbestedingen vergroot.

3.Verhoogde online zichtbaarheid en partnerships

Locatie Amersfoort heeft zich de laatste jaren zowel offline als online geprofileerd. Vooral online is er nog voldoende ruimte beschikbaar om de zichtbaarheid te verhogen. Bijvoorbeeld door partnerships met MPI Nederland, Events.nl, Meetingmagazine.nl te verlengen, maar ook door zichtbaarheid te verhogen op LinkedIn, Facebook, Youtube en Google. Dit dient er uiteindelijk toe te leiden dat er meer websitebezoekers komen, meer offerteaanvragen, dat er meer contactmomenten met de doelgroepen plaatsvinden en dat we voor onze offline events (zoals site-inspecties) meer (kwalitatieve) aanmeldingen ontvangen.

U profiteert van:

 1. Gezamenlijke marketingcampagne Locatie Amersfoort gericht op verschillende doelgroepen.
 2. Vermelding op de websitewww.locatieamersfoort.nl, inclusief de mogelijkheid tot bloggen en het plaatsen van nieuwsberichten (gemiddeld 3.000 bezoekers per maand)
 3. Vermelding op social media, waaronder Twitter, Linkedin, Youtube etc.
 4. Vermeldingen in partnernieuwsbrief en/ of nieuwsbrieven aan de doelgroepen. (ruim 4.000 abonnees)
 5. Gratis deelname aan trainingen en workshops omtrent kennisdeling. (2 personen per bijeenkomst)
 6. Gratis toegang tot de Locatie Amersfoort netwerkbijeenkomsten.
 7. Mogelijkheid tot profileren van de eigen organisatie tijdens site-inspecties en/ of locatietours, waarbij de doelgroep uitgenodigd wordt.
 8. Mogelijkheid tot het verspreiden van persberichten middels Locatie Amersfoort aan media en vakbladen.

Mogelijkheden partnerschap Locatie Amersfoort

 • Congres- en vergaderlocaties (capaciteit >25 personen) 
 • Congres- en vergaderlocaties (capaciteit <25 personen)
 • Toeleveranciers (cateraars, fotografen, eventplanners etc.) 
 • Ambassadeurschap 

Ben je medewerker van een zakelijk toeristische locatie in de regio Amersfoort en heb je interesse om partner te worden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

t. 033 469 8750
e. locatie@amersfoort.nl

Vind uw locatie
Zoeken op tekst
Capaciteit
Plaats
Opties
Gelegen
Toegankelijkheid
Parkeren
WiFi
Afstand tot centrum Amersfoort
Afstand tot CS Amersfoort
Afstand tot snelweg
Meer opties
Nieuwsbrief

Mis niks, blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort