De 5 mooiste industriële locaties in Amersfoort!

Wil jij je gasten eens verrassen? Kies dan een industriële locatie voor je volgende personeelsfeest, vergadering, congres of evenement. Denk je bij industrieel aan een vervallen, kale of armoedige uitstraling? Niets is minder waar! Industriële locaties zorgen voor een bijzondere sfeer tijdens jouw event: origineel, robuust en ruig maar toch stijlvol. De industriële trend is ontstaan door het omtoveren van oude gebouwen, werkplaatsen of fabrieken tot opvallende evenementenlocaties.

Industriële locaties in Amersfoort

Ook in Amersfoort hebben we een aantal prachtige industriële locaties. We hebben de top 5 voor je geselecteerd:

Tip 1: Centraal Ketelhuis

Het Centraal Ketelhuis op de Wagenwerkplaats in Amersfoort heeft sinds 2007 de status van Rijksmonument.  Het pand is een herinnering aan de geschiedenis van de spoorwegbouw in Nederland en is een karakteristiek voorbeeld van industriële fabrieksbouw uit het begin van de twintigste eeuw. Het interieur is voorzien van veel natuurlijke materialen en vintage elementen, waardoor de locatie een warme look and feel heeft. Kortom: een historische plek met een ongedwongen sfeer. Het Centraal Ketelhuis heeft ook een ruim terras op de zon met een prachtig uitzicht op de historische industriële panden van de Wagenwerkplaats.

Centraal Ketelhuis

Tip 2: De Rijtuigenloods

De Rijtuigenloods op de Wagenwerkplaats in Amersfoort is al op leeftijd. Met ruim 100 jaar geschiedenis  is het een waar kroonjuweel van de industriële revolutie. Destijds werd hier door breedgeschouderde mannen gewerkt aan treinrijtuigen. De zwarte stalen balkconstructies, kranen en lieren ademen nog precies de sfeer zoals die toen moet zijn geweest. Het ruige karakter van de loods is werkelijk van een grote schoonheid.
De locatie is met veel liefde en grof geschut geschikt gemaakt voor zakelijke evenementen, zonder iets aan het karakter van het pand te veranderen. De hoge constructie, authentieke industriële spoorelementen en het trendy interieur geven deze locatie een unieke look & feel.

Rijtuigenloods2.jpg

Tip 3: Het Lokaal

Het Lokaal vestigt zich in twee loodsen van de voormalige Rohm and Haas lijm en zeepfabriek in De Nieuwe Stad. Een stad in een stad, waar je denkt en doet, woont en werkt, eet en drinkt. Er is ruimte om te leren, te innoveren en te groeien.
In het Proeflokaal kun je terecht voor ontbijt, lunch en themadiners. Uiteraard werkt men alleen met eigen en lokale producten. De hal is naast verwerkingsplaats en verkoopplaats ook een ontmoetingsplaats voor het publiek voor kookworkshops, (voedsel)evenementen en cursussen.

Hoger Vanaf Heuvel De Banner

Tip 4: De Veerensmederij

In De Veerensmederij - geopend in 1908 - werden vroeger de veren voor de onderstellen van de treinwagons gesmeed. De hoge schoorstenen op het pand verwijzen nog naar de smidsvuren die langs de gevels stonden opgesteld. In 2000 zijn de ovens gedoofd, nu is er een indrukwekkende industriële evenementenlocatie. Eyecatchers zijn het fraaie metselwerk met hoge gietijzeren vensters, de bijzondere ijzeren dakspantconstructie, de unieke schoorstenen en de originele opbouw met houten ventilatieluiken. Volop authentieke elementen dus, maar wel gecombineerd met moderne faciliteiten. Ook heeft de locatie een ruim buitenterras.

Veerensmederij Theaterzaal Center HR

Tip 5: Oude Magazijn

Het Oude Magazijn is één van de oudste panden op de Wagenwerkplaats, het monumentaal spoorcomplex in Amersfoort. Dit monumentale pand uit 1904 heeft een mooie lichtinval en warm interieur, dat fraai contrasteert met authentieke industriële eyecatchers zoals het plafond met de zware houten balken. Het pand heeft een bijzonder dak dat veel daglicht binnenlaat en is voorzien van faciliteiten zoals wifi, een licht- en geluidsinstallatie, een vast podium en een bar.

Oude Magazijn.jpg

Kies voor de juiste locatie

Wanneer je een evenement gaat organiseren, is het kiezen van de juiste locatie één van de belangrijkste sleutels tot succes! De sfeer en uitstraling van de locatie bezorgen je gasten een unieke beleving. Voor het kiezen van de juiste locatie, lees ook deze blog over locatiekeuze van Nienke Keizer van NEKZT Evenementen uit Amersfoort. 

Locatie Amersfoort

Op welke locaties in Amersfoort kun je je evenement organiseren? Wie kan van jouw event een onvergetelijke ervaring maken? Bekijk het overzicht van locaties, benader onze eventplanners of bekijk de toeleveranciers. 

Vind uw locatie
Zoeken op tekst
Capaciteit
Plaats
Opties
Gelegen
Toegankelijkheid
Parkeren
WiFi
Afstand tot centrum Amersfoort
Afstand tot CS Amersfoort
Afstand tot snelweg
Meer opties
Nieuwsbrief

Mis niks, blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort