Social Media tijdens je event

Twitter, Facebook & Youtube zijn veelgebruikte Social Media in Nederland. Maar hoe zet je Social Media op een handige en goedkope manier in tijdens jouw evenement?

Voordat je aan het event begint…

  • Om Social Media tijdens je event in te zetten, dien je enkele punten voor te bereiden. Zo heb je voor een twitterfountain* een hashtag nodig die je voor het evenement gebruikt, bijvoorbeeld #wheremindsmeet (of hoe je event ook heet). Je hoeft deze hashtag alleen maar te bedenken. Via Twitter kun je de hashtag namelijk niet vastleggen. Zorg er vervolgens voor dat je in alle uitnodigingen en (online) uitingen de hashtag communiceert (en toon/noem de hashtag aan het begin van je event). Op deze manier weet je bezoeker onder welke hashtag er tweets gepost kunnen worden. 
  • Zorg er voor dat je een aantal grote beeldschermen (aangesloten op computers of laptops) in huis hebt om een twitterfountain op te tonen. Je kunt uiteraard ook een grote beamer plaatsen om daar alle tweets op voorbij te laten komen. Voor ondersteuning m.b.t. audiovisuele middelen kun je bijvoorbeeld terecht bij AV Brothers of Showdesign.
  • Je gastspreker dient op de hoogte te zijn van de twitterfountain en de mogelijkheden om met het publiek te interacteren. De fountain is er natuurlijk niet alleen voor de sier.
  • Zorg ervoor dat je in ieder geval 1 persoon beschikbaar hebt die ook actief Tweets, posts of filmpjes kan plaatsen tijdens je evenement.
  • Gratis WiFi is een must! En dat de verbinding bijvoorbeeld 200 gebruikers tegelijk aan kan, is net zo belangrijk. Voordat je aan het event gaat beginnen, is het handig je systeembeheerder te laten checken of er zoveel gebruikers op het netwerk kunnen. Zo niet, schakel dan een professionele partij in om het voor je te regelen.

*Wat is een twitterfountain?
Een twitterfountain - of twitterwall - toont op een grappige en overzichtelijke manier alle tweets van een hashtag of een twitteraccount. Een twitterfountain is uitermate geschikt om in te zetten bij een evenement, congres of beurs. Je creëert op een toegankelijke manier interactie met je bezoekers.

Ik wil mijn tweets via een hashtag of twitteraccount zichtbaar maken op een beeldscherm

Op een hele makkelijke manier kun je via http://visibletweets.com/ een hashtag (bijvoorbeeld #wheremindsmeet) of een twitteraccount (bijvoorbeeld @locatieafoort) zichtbaar maken op je computer. Dit wordt dus ook wel een twitterfountain genoemd. Wil je het daarna zichtbaar maken op een groot beeldscherm of wil je het via een beamer tonen? Sluit dan gewoonweg je computer aan op het beeldscherm of de beamer (via een vga-kabel). Dit is de standaardkabel die bij een beamer geleverd wordt.

Ik wil meerdere Social Media tonen tijdens het event

Via de website http://www.livewall.nl/ kun je een gratis account aanmaken om vervolgens meerdere Social Media te tonen tijdens je event. Je kunt met deze dienst al je Tweets, Facebook posts, Instagram foto's of Google + berichten tonen op je schermen. Hiermee creëer je wel de interactie met je bezoekers, zonder ze continu te storen. Je kunt uit 20 verschillende apps kiezen om je schermen het middelpunt van interactie te maken. Daarmee kun je je Social Media berichten afwisselen én combineren met filmpjes, advertenties, foto's, live camerabeelden, Twitter voting of Prezi's.

Deze blog is geschreven door Nico de Jong.

Wil je in contact komen met Nico de Jong? Volg hem dan op Twitter (@NicodeJongMSc), link hem via LinkedIn of neem telefonisch contact met hem op: 033 469 8750.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort en mis niet langer de laatste ontwikkelingen op zakelijk gebied in de regio Amersfoort!

Vind uw locatie
Zoeken op tekst
Capaciteit
Plaats
Opties
Gelegen
Toegankelijkheid
Parkeren
WiFi
Afstand tot centrum Amersfoort
Afstand tot CS Amersfoort
Afstand tot snelweg
Meer opties
Nieuwsbrief

Mis niks, blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort