“The Making of The Passion’, een passievol kijkje achter de schermen

Wanneer op donderdag 24 maart om half negen ’s avonds de uitzending van The Passion begint, stralen beelden van Amersfoort miljoenen huiskamers binnen. De stad verandert voor anderhalf uur in een live-podium.

Grootste Live-event

Eventmanagers hebben vaak te maken met het organiseren van grote happenings en bijeenkomsten. De meesten kennen het klappen van de zweep wel. Maar het organiseren van het grootste live event van Nederland als The Passion is toch even andere koek.  Alleen al de techniek die moet worden uitgerold. Er is geen productie in Nederland waar meer camerawerk aan te pas komt. Ook bijzonder: Amersfoort heeft een drijvend podium. Op en rond dat podium worden tweehonderd lampen opgehangen. Er is drie kilometer bekabeling nodig om alle signalen vanaf het Eemplein naar de huiskamers te krijgen en er zijn dertig trucks nodig voor de techniek.

"Je weet wel dat het heel veel voorbereiding vraagt om een dergelijk evenement te organiseren, maar tijdens een kijkje achter de schermen word je weer even met je neus op de feiten gedrukt", vertelt meetingplanner Birgit Roeterdink. "Ik vond het fascinerend om te horen hoe The Passion in al die verschillende steden met verschillende omstandigheden wordt georganiseerd. Dat is voor mij toporganisatie en het was bijzonder om hier een presentatie over te krijgen."

Droom

JvN Congresmanagement maakte het samen met het Genootschap voor Eventmanagers, MPI Nederland en Citymarketing regio Amersfoort mogelijk voor 150 eventplanners om een dag voor de uitzending met eigen ogen te kunnen zien wat een dergelijk groots spektakel aan organisatie vergt.  "Door de mooie samenwerking die ontstond tussen de verschillende partijen die meewerkten aan The Passion hebben we dit unieke kijkje achter de schermen snel kunnen organiseren en geweldige sprekers uit kunnen nodigen", vertelt  Jeannette van Namen van JvN Congresmanagement. "Met 'The Making of The Passion' heb ik echt mijn droom waar kunnen maken", aldus Jeannette van Namen.


Passie en betrokkenheid


Ondanks alle technische elementen die bij een dergelijke organisatie horen, spreken Paul de Vos en Claudia Sondagh van EO/KRO-NCRV en Maarten van Lokven van Loc7000 passievol over de overall productie, de on-site productie, de veiligheid en bezoekersstromen. Burgemeester Lucas Bolsius en projectleider Yordi Grutters vertelden vanuit de gemeente Amersfoort over hun betrokkenheid bij het evenement. Het verhaal van burgemeester Bolsius maakte veel indruk op eventprofessional Bea Smink van Smink & Co. "Hij vertelde enorm bevlogen en sprak vooral vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid . Je kreeg daardoor het gevoel dat je echt een beroep op hem kon doen en dat is mooi."

 

Waarden

"Ook door alle andere sprekers werd heel open verteld over hoe ze al jaren te werk gaan", vervolgt Bea Smink. "Inhoudelijk volgden de verhalen elkaar goed op en de sprekers bleven dicht bij hun eigen waarden. Zij staan natuurlijk ergens voor en ik vond het mooi om te horen dat zij dat kunnen vasthouden. Zij houden hun eigen doelstellingen centraal, dat is wel iets wat ik meeneem na deze dag."

Uiteraard wordt een bezoek aan de set gebracht, inclusief een ontmoeting met Fleur van Helden, uitvoerend producent Eye2Eye Media en maken de gasten van 'The Making of The Passion' de soundcheck mee. Hierna wordt de middag afgesloten met een borrel bij het KAdE café op het Eemplein. De algemene waardering voor 'The Making of the Passion', gemeten door MPI, kwam uit op een 8,2.

Vind uw locatie
Zoeken op tekst
Capaciteit
Plaats
Opties
Gelegen
Toegankelijkheid
Parkeren
WiFi
Afstand tot centrum Amersfoort
Afstand tot CS Amersfoort
Afstand tot snelweg
Meer opties
Nieuwsbrief

Mis niks, blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort