5 tips voor dé feestelijke opening van jouw event of bedrijf

Een feestelijke opening van een bedrijf of winkel organiseren, een product lanceren of een evenement openen? Kortom, ben je gevraagd om een openingshandeling te organiseren? Dan ben je vast op zoek naar ideeën! Nico de Jong geeft je in deze blog een aantal verrassende tips om de ideale opening te organiseren…

Je hebt je plan van aanpak gemaakt, je begroting is rond en je draaiboek ligt voor je. Hét moment om na te denken over een originele opening van je event, bedrijf of winkel. Nog geen plan van aanpak gemaakt? Lees dan de blog 'Stappenplan event + voorbeeld draaiboek'.

  1. Start met een brainstorm: je collega's, klanten of vrienden hebben vaak de leukste ideeen voor een originele opening. Leg het project aan hen voor, zet een verfrissende brainstorm op en schrijf alles op wat er opborrelt!
  2. Kijk naar je doelgroep:  Je wilt weten wat voor publiek er naar je event komt. Organiseer je iets voor zakelijke gasten, dan wordt het een andere opening dan dat je doelgroep uit 16-jarige pubers bestaat. 
  3. Wie dient de opening te verrichten? Is er iemand binnen je bedrijf die het project gaat openen en dient er nog een burgemeester of wethouder aan te pas te komen, of een BN'er? Zorg er dan voor dat je deze mensen op tijd strikt. De meeste hoogwaardigheidsbekleders hanteren een aanvraagtermijn van minimaal 3 maanden. 
  4. Werk je in een groot bedrijf? Zorg dan ook voor een origineel cadeau voor de openeur. Of dat nu de directeur of de burgemeester is, een cadeau wordt altijd gewaardeerd. Helemaal als het uit het hart komt! 
  5. Een knaller mag! Wil je je bezoekers verrassen, uit hun stoel blazen of een onvergetelijke dag bezorgen? Zorg dan voor een knaller van een opening (én afsluiting). Dat blijft je bezoekers voor langere tijd bij! Probeer zoveel mogelijk zintuigen aan te spreken.

Concrete voorbeelden van openingshandelingen

  • Gebruik van een rode knop, schaar met lint, fles champagne tegen een pand of schip, aansnijden van een taart, een grote sleutel omdraaien, onthulling van beeld-tegel-product, laatste steen leggen, slaan van de eerste paal, vlag heisen, laten vallen van een doek (dat ergens omheen zit), oplaten van ballonnen of afvuren van confetti. 
  • Sportieve opening: op Youtube vind je een ontzettend leuke dansgroep die je event op een spectaculaire manier kan openen. Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=-Y9WXLSZLyw. Je kunt ook iemand laten skydiven of tokkelen en hem/haar de schaar meegeven voor het doorknippen van het lint. Via boekingsbureaus vind je de meest uiteenlopende dansgroepen voor je opening. 
  • Muzikale opening: muziek doet het altijd goed tijdens een opening, vooral als er drums worden gebruikt: https://www.youtube.com/watch?v=PL1VZtdiJSQ. Je kunt natuurlijk ook een artiest inhuren via bijvoorbeeld een boekingsbureau.
  • Knaller van een opening: een ballonmuur laten exploderen, een origineel idee. Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=m6B-vPCHxdU. Daarnaast kun je enorm veel leuke openingen organiseren met special effects. Denk aan vuurwerk, het gebruik van CO2, foam, bubbels of lasers. Kijk maar eens op http://www.elementumfx.nl/nl/specialeffect.html. Let wel op dat je hiervoor soms een vergunning van de gemeente nodig hebt.

Deze blog is geschreven door Nico de Jong. Zit de opening van jouw event of bedrijf er nog niet bij? Neem dan eens contact op met Nico voor nog meer ideeën. Wil je in contact komen met Nico de Jong? Volg hem dan op Twitter (@Nicodejongmsc) of link hem op LinkedIn

Op welke locatie je je evenement kunt organiseren? Wie van jouw event een onvergetelijke ervaring kan maken? Bekijk het overzicht van locaties, benader onze eventplanners of bekijk de toeleveranciers

Vind uw locatie
Zoeken op tekst
Capaciteit
Plaats
Opties
Gelegen
Toegankelijkheid
Parkeren
WiFi
Afstand tot centrum Amersfoort
Afstand tot CS Amersfoort
Afstand tot snelweg
Meer opties
Nieuwsbrief

Mis niks, blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Locatie Amersfoort